47 Geslaagden bij Zwemvereniging Beek en Donk

27 januari 2019

Zondag 27 januari mochten 47 kandidaten van de Zwemvereniging op voor hun felbegeerde zwemdiploma. Onder toeziend oog van ouders, verzorgers, opa’s en oma’s en andere familieleden, zwommen de kandidaten zo goed mogelijk om het diploma te halen.

Met trots kunnen we zeggen dat de kandidaten allemaal hebben laten zien dat zij hard geoefend hebben om aan de eisen van de verschillende diploma’s te voldoen. De inzet van de kandidaten en trainers heeft wederom tot een spetterend resultaat geleid. Zwemvereniging Beek en Donk feliciteert de geslaagden met het behalen van het zwemdiploma.
Diploma A: Pleun, Tim, Fanuel, Haben, Dermas, Faniel, Melany, Amir, Nour, Yacoub, Waylon, Meike, Liss en Noralin
Diploma B: Tijs, Luuk, Bram, Nora, Tygo, Fnan, Damien, Julie, Nawras, Omran, Marit, Tim, Hailey en Luuk
Diploma C: Nikki, Malu, Fedde, Mika, Alicia, Eva en Sam
Zwemvaardigheid 1: Esmee, Finn, Minthe, Ginny en Sanne
Zwemvaardigheid 2: Leko, Fleur, Senna, Lynn en Nienke
Snorkelen 2: Sjoerd
Snorkelen 3: Tycho

Voor Zwemvereniging Beek en Donk was het de derde keer dat de nieuwe exameneisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) zijn gehanteerd, deze keer voor het complete Zwem ABC. De nieuwe exameneisen zijn per 1 januari 2018 geïntroduceerd. Voor het Zwemdiploma A worden vaardigheden aangeleerd die nodig zijn in een zwembad zonder attracties. Voor Zwemdiploma B worden vaardigheden aangeleerd die nodig zijn voor zwembad met attracties, zoals een (wild)waterglijbaan, een stroomversnelling en een golfslagbad. Na het behalen van het C diploma voldoe je pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Je beheerst dan voldoende vaardigheden die nodig zijn in een zwembad met attracties en ook in het open water, zoals sloten, recreatieplassen, het kanaal (excl. de zee en grote rivieren vanwege de onvoorspelbaarheid in stroming en plotselinge golfslag). Zwemvereniging Beek en Donk adviseert daarom alle leden om het volledige Zwem ACB op zak te hebben! Ook na het behalen van het C diploma kun je bij de Zwemvereniging verschillende diploma’s halen, zoals de zwemvaardigheidsdiploma’s, snorkelen, survival of wereldslagen.

Zwemvereniging Beek en Donk bedankt alle vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat het weer een geslaagde middag was!

Log in op je 'my club' pagina om bij de fotoalbums meer foto's van het diplomazwemmen te bekijken.

Beste leden,   Op dinsdag 31 maart heeft het kabinet de bestaande maatregelen in de aanpak van het coronavirus verlengd. Dit… Meer >

Beste leden,  In navolging van de voorgaande afgelasting van de zwemavond (de survivalles en clubkampioenschappen) én de… Meer >

Beste leden, Naar aanleiding van de maatregelen van de Brabantse veiligheidsregio's, de adviezen van het RIVM en het standpunt… Meer >

Richtlijnen Corona Virus