Survivalles en Clubkampioenschappen

17 maart 2018

Op donderdagavond 15 maart stond de zwemavond van zwemvereniging Beek en Donk in het teken van een survivalles en de jaarlijkse clubkampioenschappen.

Alle zwemmers zonder zwemdiploma gingen tijdens de survivalles in het water om op een leuke, speelse manier kennis te maken met diverse elementen van het survival. Survival vormt een belangrijk onderdeel binnen het zwem ACB. De zwemmers droegen ook een ‘t- shirt om het echte survival gevoel mee te maken. In een parcours werden verschillende opdrachten uitgevoerd, zoals via een mat in het water glijden, een andere zwemmer met een drijfbuis vooruit trekken, bekertjes water met een plankje door het water vervoeren en door een gat in het water duiken. De kinderen hebben genoten van deze leuke, leerzame en vermoeiende les!

Aansluitend op de survivalles werden de jaarlijkse clubkampioenschappen gezwommen. Alle zwemmers met een zwemdiploma mochten hieraan deelnemen.

Tijdens de clubkampioenschappen hebben de zwemmers, verdeeld in leeftijdscategorieën, een sportieve strijd geleverd in drie series: de schoolslag, de rugslag en de vrije slag. De zwemmers tot 12 jaar zwommen 25 meter en de zwemmers vanaf 12 jaar zwommen 50 meter.

Aangemoedigd door het publiek hebben alle zwemmers hun uiterste best gedaan om elke serie zo snel mogelijk te zwemmen! Hierna volgde de prijsuitreiking waarbij de spanning van de gezichten was af te lezen, zowel bij de zwemmers als bij de toeschouwers. Met luid applaus voor ieders prestatie werden de medailles en bekers in ontvangst genomen.

De winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën zijn:

Meisjes t/m 8 jaar:

G-baan:

1e prijs: Johan Tilburgs

2e prijs: Erwin vd Spank

Uiteindelijk mogen de volgende personen zich clubkampioen 2018 noemen:

In de categorie t/m 12 jaar: Senna Murray en Leko vd Eijnden en in de categorie 13+: Valery Jurgens en Naichel Werdens.

Mede dankzij de inzet van vrijwilligers en niet te vergeten het enthousiaste publiek was het een succesvolle avond. Zwemvereniging Beek en Donk bedankt in het bijzonder de activiteitencommissie voor de organisatie van de clubkampioenschappen!

Kijk in het foto album op onze website voor meer foto's!

Beste leden, ouders/verzorgers, Afgelopen zaterdag 7 juli heeft het team van vrijwilligers van Zwemvereniging Beek en Donk genoten… Meer >

Beste leden, ouders/verzorgers, Het zwemseizoen is afgesloten en ook de schoolvakantie staat voor de deur! We kijken terug op een… Meer >

Zwemvereniging Beek en Donk heeft donderdag het zwemseizoen afgesloten met een uur vol speelplezier. Alle leden mochten hun ouder,… Meer >

Zondag 24 juni 2018 mochten 39 kandidaten op voor hun felbegeerde zwemdiploma. Onder toeziend oog van ouders, verzorgers, opa’s en… Meer >