Laatste nieuws

Survivalles en clubkampioenschappen

19 maart 2017
www.zwemverenigingbeekendonk.nl
Op donderdagavond 16 maart stond de zwemavond van zwemvereniging Beek en Donk in het teken van een survivalles en de jaarlijkse clubkampioenschappen.
 
Alle zwemmers zonder zwemdiploma gingen tijdens de survivalles in het water om op een leuke, speelse manier kennis te maken met diverse elementen van het survival. Survival vormt een belangrijk onderdeel binnen het zwem ACB. De zwemmers droegen ook een ‘t- shirt om het echte survival gevoel mee te maken. Ruim 60 zwemmers deden mee waarbij ze het bad ingleden via een mat, op verschillende manieren over of onder een mat gingen (rollen, glijden, klauteren en springen), ringen opdoken, van pilon naar pilon slalomden met een bekertje water op een drijfplankje, boven kwamen in een “wak” en behendigheid met een strandbal oefenden. Daarmee was het rondje klaar en begon het opnieuw. De kinderen hebben genoten van deze leuke, leerzame en vermoeiende les!
 
Aansluitend op de survivalles werden de jaarlijkse clubkampioenschappen gezwommen. Alle zwemmers met een zwemdiploma mochten hieraan deelnemen.
Tijdens de clubkampioenschappen hebben de zwemmers, verdeeld in leeftijdscategorieën, een sportieve strijd geleverd in drie series: de schoolslag, de rugslag en de vrije slag. De zwemmers tot 12 jaar zwommen 25 meter en de zwemmers vanaf 12 jaar zwommen 50 meter.
Aangemoedigd door het publiek hebben alle zwemmers hun uiterste best gedaan om elke serie zo snel mogelijk te zwemmen! Hierna volgde de prijsuitreiking waarbij de spanning van de gezichten was af te lezen, zowel bij de zwemmers als bij de toeschouwers. Met luid applaus voor ieders prestatie werden de medailles en bekers in ontvangst genomen. Hierbij is voor het eerst gebruik gemaakt van het podium dat tijdens NL doet is opgeknapt!
 
De winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën zijn:
 
Meisjes t/m 8 jaar:
1e prijs: Manon Bloemers
2e prijs: Ginny Verbakel
3e prijs: Celine Bussers
 
Jongens t/m 8 jaar:
1e prijs: Peer Penninx
2e prijs: Daan Swinkels
3e prijs: Leko van den Eijnden
 
Meisjes t/m 10 jaar:
1e prijs: Isa Kluijtmans
2e prijs: Dineke Penninx
3e prijs: Senna Murray
 
Jongens t/m 10 jaar:
1e prijs: Ties Kortleever
2e prijs: Tycho Murray
3e prijs: Sjoerd Bast
 
Meisjes t/m 12 jaar:
1e prijs: Rilana Jurgens
2e prijs: Amber Smits
 
Jongens t/m 12 jaar:
1e prijs: Daan van de Rijt
 
Meisjes t/m 14 jaar:
1e prijs: Jasmijn Verhagen
2e prijs: Mirte Hocks
 
Jongens t/m 14 jaar:
1e prijs: Jarno van Eerd
 
Meisjes t/m 16 jaar:
1e prijs: Valery Jurgens
 
Uiteindelijk mogen de volgende personen zich clubkampioen 2017 noemen:
In de categorie t/m 12 jaar: Isa Kluijtmans en Ties Kortleever en in de categorie 13+: Valery Jurgens en Jarno van Eerd.
 
Mede dankzij de inzet van vrijwilligers en niet te vergeten het enthousiaste publiek was het een succesvolle avond. Zwemvereniging Beek en Donk bedankt in het bijzonder de Rabobank voor de sponsoring van alle bekers en medailles!

 
 
 


 
www.zwemverenigingbeekendonk.nl
Beste leden, Bedankt voor jullie geduld de afgelopen weken, waarin je niet kon komen zwemmen. Zwemmen zorgt voor plezier,… Meer >
 
www.zwemverenigingbeekendonk.nl
Beste leden, Zoals jullie wellicht al hebben vernomen mogen alle binnenzwembaden de deuren vanaf maandag 11 mei weer openen. Wanneer… Meer >
 
www.zwemverenigingbeekendonk.nl

update

25 april 2020
Beste leden, Afgelopen dinsdag 21 april werd tijdens de nieuwe persconferentie bekend dat er een kleine versoepeling van een aantal… Meer >
 
www.zwemverenigingbeekendonk.nl
Beste leden,   Op dinsdag 31 maart heeft het kabinet de bestaande maatregelen in de aanpak van het coronavirus verlengd. Dit… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-09-2017 Meer >
 
 
01-08-2017 Meer >
 
 
 
03-07-2017 Meer >
 
 
 
 
14-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
04-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
23-10-2016 Meer >
 
 
 
13-10-2016 Meer >
 
 
15-07-2016 Meer >
 
 
 
 
13-04-2016 Meer >
 
 
 

Locatie

Zwembad Drie Essen
Parklaan 4
5741 EZ Beek en Donk
Terug naar boven